Trg m. Tita 8, 5220 Tolmin
T: 05 38 11 801 E: zkdtolmin@siol.net

Jazz Punt Big Band

Splošno

Leto ustanovitve: 2005
Število aktivnih članov: 23
Umetniški vodja: MATIJA MLAKAR
Predsednik: GREGA RODMAN

Poštni naslov

KD PIHALNI ORKESTER TOLMIN
SEKCIJA JAZZ PUNT BIG BAND
Prešernova 4
5220 Tolmin

Kontaktni podatki

telefon: 040 348 863 (Grega Rodman)
e-naslov: jazzpuntbigband@gmail.com
spletna stran: www.facebook.com/JazzPuntBigBand

2019
Jazz Punt Big Band
Fotografija Jazz Punt Big Band na Sajeti

Dejavnosti v letu

Junija je v sklopu letošnjih orkestrskih večerov Glasbene šole Tolmin Jazz Punt Big Band s Tanjo Srednik in gostom, tržaškim kitaristom Mike-om Sponzo in idrijski godalci postregel z zvrhano mero blues-a.
V začetku meseca julija, ko je Sajeta – Art & Music Festival obeleževala svoj XX. rojstni dan, so JPBB debitirali v vodah elektronske glasbe s projektom Kling Klang – JPBB plays Kraftwerk in glasbo legendarne zasedbe je zaigral na prav svojstven način.
Žal jim je drugo izvedbo tega repertoarja na MareziJazz – Running on Empty onemogočila silovita tramontana, ki je z odra pregnala že nastopajoči big band pred njimi.

Nastopi

27. 1. Opčine
»A Tribute to The Beatles«

5. 4. Deskle
51. teden kulture: feat. Iva Stanič

26. 4. Tolmin
6. International Jazz Day Preparty, MinK

11. 5. Volarje
Košpar

13. 5. Strunjan
Vila Tartini

25. 5. Ljubljana
Pink Week, Hotel Slon

9. 6. Tolmin
Orkestrski večeri Glasbene šole Tolmin: feat. Mike Sponza & godalni orkester Glasbene šole Idrija

12. 6. Velenje
»A Tribute to The Beatles«, Mozzajik summer festival

3. 7. Tolmin
Sajeta

6. 7. Marezige
Marezijazz, mednarodni festival big bandov

19. 7. Šempeter pri Gorici
»A Tribute to The Beatles«

22. 8. Celje
»A Tribute to The Beatles«

2018
Jazz Punt Big Band
Fotografija Jazz Punt Big Band na festivalu big bandov v Siauliau Litva

Dejavnosti v letu

Junija se je JPBB kot izvajalec zapisal tudi na legendarnem festivalu Lent v Mariboru. Skupaj z  Ano Bezjak so na Jurčkovem odru ponovili latino koncert in mimoidočim polepšali topel poletni večer v Mariboru.

Septembra 2018 so dodobra razgreli tudi publiko na Big Band festivalu v mestu Šiauliai v daljni Litvi in tokrat kar z letalom poleteli na zaslužen izlet po Baltskih državah. Najprej so obiskali glavno mesto Latvije, Rigo in že prvi večer raziskali živahno mestvno jedro z živo glasbo na vsakem koraku. Naslednji dan so se z avtobusom odpeljali v sosednjo Litvo do mesteca Siauliai, kjer je potekal festival. Na čudovitem prizorišču ob jezeru in prav posebni srebrni lisici, je JPBB nastopil kot zadnji bend festivala.

Magični Miklavžev koncert Boštjana Gombača in Jazz Punt Big Banda je decembra do zadnjega sedeža napolnil Kinogledališče Tolmin. Predstavili so se skladbami, ki so avtorsko delo dirigenta in skladatelja Lojzeta Krajnčana ter Boštjana Gombača.
Boštjan Gombač je znan slovenski multiinštrumentalist ter skladatelj glasbe za gledališče, film in televizijo, tuje pa mu niso niti odrske deske. Je mojster pihal, kot so klarinet, kositrne piščali in okarine, igra na pojočo žago, bodhran in theremin ter kopico drugih nenavadnih inštrumentov in zvočil, ki jih le redko zasledimo na domačih koncertnih odrih. S skupino Terra Folk je požel mnogo glasbenih nagrad in priznanj, med drugim tudi nagrado občinstva radia BBC 3 (World Music Awards), sodeluje pa s skupinami Katalena, Bast, Bachology Quartet, Los Hermanos Muy Simpaticos. Nastopil je že s kopico znanih imen slovenske popularne in resne glasbe in z mnogimi tujimi glasbeniki, kot so Marc Ribot, Greg Cohen, Neil Innes, Tommy Emmanuel, The Cat Empire, John McSherry, Arvid Engegard, Susanne Lundeng, Knut Eric Sundquist, Theodossi Spassov.

Nastopi

18. 1. Ljubljana
Špil SOHO

24. 4. Srpenica
70-letnica delovanjaTKK Srpenica

26. 4. Tolmin
5. International Jazz Day Preparty, MinK

22. 5. Vipolže
Vila Vipolže

27. 5. Tolmin
Orkestrski večeri Glasbene šole Tolmin

25. 6. Maribor
Koncert na Festivalu Lent feat. Ana Bezjak

7. 7. Marezige
Marezijazz, mednarodni festival big bandov

24. 7. Postojna
Kulturni utrip poletja

8. 9. Šiauliai, Litva
»A Tribute to The Beatles«

14. 9.  Izola
»A Tribute to The Beatles«

22. 9. Tolmin
Grajski večeri, latino koncert z Ano Bezjak

5. 10. Tolmin
»Javna vaja« na placu pr’ fontani

1. 12. Tolmin
Miklavžev koncert, gost Boštjan Gombač

31. 12. Ljubljana
silvestrovanje v hotelu Slon

2017
Jazz Punt Big Band
Fotografija Jazz Punt Big Band in Uroš Perič

Dejavnosti v letu

Letošnjo sezono so Jazz Punt Big Band odprli s težko pričakovanim koncertom z Urošem Peričem, ki je ob njihovi spremljavi v tolminsko Kinogledališče pričaral pravo bluesovsko vzdušje. Za Uroša poznavalci pravijo, da je trenutno eden najboljših jazz glasbenikov. Gostoval je pri številnih big bandih in bil gost številnih festivalov, če naštejemo le nekatere: Montreux Jazz Festival, French Quarter Festival v New Orleansu, Sweet Auburn Festival v Atlanti (Georgia), Nisville v Srbiji, Tanjazz v Maroku. Poje, igra klavir, harmoniko in zadnje čase tudi sax. Do zdaj je imel med drugim več kot 300 koncertov, posvečenih Rayu Charlesu. Nastopal je v 18 državah na treh celinah (Evropa, S. Amerika – ZDA, Afrika). Aktiven je tudi kot pisec besedil in skladatelj pesmi. Njegove avtorske pesmi so objavljene na različnih glasbenih albumih, ki so izšli v Nemčiji, Sloveniji in v ZDA.

Oktobra je JPBB skupaj s skupino Vocal Bača sodeloval pri 60-letnici šole za otroke s posebnimi potrebami.

Jazz Punt Big Band se je letos s svojim Miklavževim koncertom ob 80-letnici njegovega rojstva poklonil legendi slovenske glasbe Jožetu Privšku. S Tanjo Srednik ter gostjo Ivo Stanič so peli o Ljubezni v f-molu, iskali Zlati prah v očeh ter se Vozili z vlakom v daljave, dokler se Nad mestom ni zdanilo.

Nastopi

11. 3. Tolmin
Koncert z Urošem Peričem, Kinogledališče Tolmin

26. 4. Tolmin
4. International Jazz Day Preparty, MinK

14. 5. Tolmin
Orkestrski večeri Glasbene šole Tolmin

30. 6. Marezige
Marezijazz, mednarodni festival big bandov

17. 8. Postojna
Kulturni utrip poletja

27. 10. Tolmin
60 let »OŠ za otroke s posebnimi potrebami«, feat: Vocal Bača, Kinogledališče Tolmin

19. 11. Bukovica
Festival godb Severne Primorske

2.12. Tolmin
Miklavžev koncert, gostja: Iva Stanič

7. 12. Maribor
letno srečanje Nova KBM, SNG Maribor

2016
Jazz Punt Big Band
Fotografija Jazz Punt Big Band in Nisviller

Dejavnosti v letu

Avgusta 2016 so JPBB rumeno podmornico popeljali na glavni oder enega največjih Jazz festivalov v Evropi – Nišville v Srbskem Nišu. Festival Nišville poteka med zidovi niške trdnjave in sodi med največje ter najbolj obiskane festivale v jugovzhodni Evropi, uveljavljen britanski časnik The Guardian pa ga je uvrstil v deseterico najboljših evropskih jazz festivalov. Glavni program festivala se odvija na dveh povezanih odrih (Sky in Earth), ob tem pa velja omeniti še devet brezplačnih odrov, ki mesto Niš za kratek čas spremenijo v evropsko prestolnico jazz glasbe. Po oceni organizatorjev je letošnjo izdajo Nišvilla v štirih dneh obiskalo rekordnih 170.000 obiskovalcev, največ simpatij pa je pričakovano požela britanska soul pevka Joss Stone, ki je pred oder privabila med sedem in osem tisoč poslušalcev. Glavni program festivala je postregel s svetovno znanimi jazz imeni, v družbi Joss Stone, kitarista Ala Di Meole, saksofonista Billa Evansa in drugih pa je na Sky odru nastopal tudi Jazz Punt Big Band. Člani big banda so se tako na drugi festivalski večer skupaj s pevcema Tanjo Srednik in Blažem Vrbičem predstavili s programom A Tribute to The Beatles, občinstvo, ki je do zadnjega kotička zapolnilo prireditveni prostor, pa je Tolmince nagradilo z glasnim aplavzom ter večkratnimi odobravajočimi vzkliki.

Tolminski jazzerji so svoje gostovanje v Srbiji dopolnili še z dvema dogodkoma. V okviru Nišvilla so priredili delavnico jazz improvizacije, pred povratkom domov pa so še enkrat koncertirali v Niški Banji.
Po končanem festivalu je Nisville Jazz Festival v sodelovanju z Radio-televizija Srbije nastop Jazz Punt Big Banda uvrstil med šestnajst najboljših nastopov na letošnjem Nišville festivalu.

Decembrski Miklavžev koncert se je letos zibal v ritmih latino glasbe, z JPBB je tokrat zapela Ana Bezjak. Jazz vokalistka in glasbena pedagoginja Ana Bezjak je svoje prve pevske izkušnje nabirala na odru gledališča II. gimnazije Maribor (English Student Theatre). Po študiju Glasbene pedagogike na Pedagoški fakulteti v Mariboru se je usmerila v študij jazz petja na Konservatoriju za glasbo v Celovcu pod mentorstvom Caroline de Rooij, ki ga je zaključila leta 2009. Od leta 2011 poučuje petje na jazz oddelku Konservatorija za glasbo v Mariboru in vodi pevske delavnice v Sloveniji in Avstriji. Je pevka uspešne slovenske zasedbe Papir (Ansambel za prosperiranje poezije in glasbe Papir), s katero so v letu 2010 izdali prvenec Po viharju. Kot gostja že vrsto let sodeluje s tango zasedbo Quintet Piazzolleky, od 2014 pa tudi v tango projektu Marka Hatlaka ter Stefana Milenkovicha – Tango compas, s katerim redno nastopajo na številnih festivalih pri nas in v tujini. Kot solistka se je z Big bandom RTV Slovenija v letu 2013 predstavila s projektom Brazil, ki so ga v preteklih letih uspešno izvedli po vsej Sloveniji.

Nastopi

20. 3. Cerkno, Bar Gabrijel
javna vaja

29. 4. Tolmin
3. International Jazz Day Preparty, Kovačija

29. 5. Tolmin
Koncert orkestrov Glasbene šole Tolmin

30. 6. Nova Gorica
Mednarodno srečanje saksofonistov, gostja: Karin Zemljič

8. 7. Kranj
»A Tribute to The Beatles«, Pungert

31. 7. Volčji Grad
»A Tribute to The Beatles«, Volčji Sound

2. 8. Postojna
»A Tribute to The Beatles«, Kulturni utrip poletja

12. 8. Niš, Srbija
»A Tribute to The Beatles«, NIŠVILLE

13. 8. Niška Banja, Srbija
»A Tribute to The Beatles«

23. 8. Bovec
»A Tribute to The Beatles«

16. 9. Tolmin
»A Tribute to The Beatles«, 6. Festival soške postrvi

20. 11. Bukovica
Revija pihalnih orkestrov in Big Bandov Severne Primorske, JSKD

3. 12. Tolmin
Miklavžev koncert, gostja: Ana Bezjak

 

2015
Jazz Punt Big Band
Fotografija Jazz Punt Big Band - a tribute to the Beatles

Dejavnosti v letu

Ob 10 obletnici delovanja so JPBB pripravili oseben projekt A tribute to the Beatles, s katerim so se poklonili sijajnemu sestavu glasbenikov iz Liverpoola, ki velja za najpomembnejšo, najvplivnejšo in najuspešnejšo glasbeno skupino vseh časov. Veličino Paula McCartneya, Johna Lennona, Georgea Harrisona in Ringa Starra so prepoznali tudi v džezovskih vodah. Aranžerji Anže Vrabec, Goran Krmac in Črt Remic so skladbam Beatlov nadeli džezovska oblačila, za mikrofonom pa sta se izkazala njihova pevka Tanja Srednik in perspektiven slovenski vokalist Blaž Vrbič.
Premierno so koncert v živo odigrali na radiu Koper v oddaji Jazz in jaz v studiu Hendrix. Glavni koncert ob 10 obletnici pa je JPBB odigral 30. maja v domačem Tolminu, ko so na plac privabili obsežno množico puntarjev in puntark.

Junija so se pomerili na tekmovanju Big Bandov v mestu Česka Kamenice na  Češkem in se znova zavihteli na sam vrh in osvojili prvo mesto – postali so ‘absolutni vitezi’.

Novembra so se na tekmovanju big bandov v Budimpešti predstavili v drugačni vlogi kot zadnjič in zaigrali na koncu tekmovalnega programa kot posebni gosti festivala.

Konec leta so k sodelovanju pri tradicionalnem Miklavževem koncertu povabili štajersko pevko Karin Zemljič, ki je svojo pevsko pot začela pri učiteljici solopetja Dadi Kladenik, letos pa je diplomirala iz jazz ter pop petja na jazz oddelku Deželnega konzervatorija v Celovcu v razredu Caroline De Rooij in Carole Alston, kjer je prejemala štipendijo za nadarjeno študentko. V svoji glasbeni karieri je sodelovala oz. sodeluje pri številnih projektih kot so: Flozell, Feel the Phil Collins, StudioVokal Kärnten : 4rt’lstund’n, Zero Deniro … Kot spremljevalni vokal je sodelovala z zasedbami: Maraaya (Eurosong), Toti Big band, Uroš Perić, Nuša Derenda, Zlatko, Tabu, Maja Keuc, Carole Alston …
Kot glavni vokal sodeluje v večih manjših jazz, pop , soul in funk zasedbah, kot so Karin Zemljič Akustik trio, Tribute to Amy Winehouse, Norah Jones Project.

Nastopi

24. 3. Koper
»A Tribute to The Beatles«, snemanje oddaje Jazz in jaz v studiu Hendrix

22. 4. Ljubljana
»A Tribute to The Beatles«, Etno klub Zlati zob

29. 4. Tolmin
2. International Jazz Day Preparty, Kovačija

7. 5. Bukovica
»A Tribute to The Beatles«

22. 5. Tolmin
Slavnostna seja občine Tolmin – zahvala JPBB

30. 5. Tolmin
»A Tribute to The Beatles«, 10 let JPBB

20. 6. Česka Kamenice, Češka
»A Tribute to The Beatles«, tekmovanje

30. 6. Nova Gorica
»A Tribute to The Beatles«, Mednarodno srečanje saksofonistov

2. 7. Idrija
»A Tribute to The Beatles«, Četrtkovi večeri

3. 7. Sežana
»A Tribute to The Beatles«, Mladifest

4. 7. Marezige
»A Tribute to The Beatles«, Marezijazz, mednarodni festival big bandov

23. 8.  Breginj
»A Tribute to The Beatles«

12. 9. Tolmin
Priključitev Primorske k matični domovini, feat. Smaal Takk

12. 9. Volče
Tisoč let Volčan

13. 9. Giassico
»A Tribute to The Beatles«

2. 10. Tolmin
Gimnazija Tolmin

7. 11. Budimpešta, Madžarska
»A Tribute to The Beatles«

15. 11. Deskle
Revija pihalnih orkestrov in Big Bandov Severne Primorske, JSKD

20. 11. Tolmin
Otvoritev Kinogledališča Tolmin

5. 12. Tolmin
Miklavžev koncert, gostja: Karin Zemljič

2014
Jazz Punt Big Band
Fotografija Jazz Punt Big Band in Nina Strnad

Dejavnosti v letu

JPBB je 29. aprila, na predvečer mednarodnega dneva jazza, organiziral koncert – International Jazz Day Preparty. OZN in UNESCO sta 30. april razglasila za mednarodni dan jazza ter tako izpostavila to glasbeno zvrst in njeno vlogo pri povezovanju ljudi na vseh koncih sveta. Mednarodni dan jazza poteka pod vodstvom generalne direktorice UNESCA Irine Bokove in njegovega pobudnika, legendarnega jazz pianista in skladatelja Herbieja Hancocka, UNESCOVEGA ambasadorja dobre volje za medkulturni dialog in predsednika Inštituta za jazz Theloniousa Monka. V Baru Kovačija so že tekom dneva z vrtenjem jazz glasbe, ob jazz pijači pričarali pravo jazz vzdušje, ki so ga zvečer dodatno začinil s koncertom Jazz Punt Big Banda.
Letos sta se jim na Miklavževem koncertu v kulturnem domu v Kobaridu pridružila prav posebna gosta, ena najperspektivnejših slovenskih jazz pevk, Nina Strnad in trobentač Tomaž Gajšt. » … In je bilo, kot bi posijalo sonce. « Tako je v enem od intervjujev Mojmir Sepe opisal trenutek, ko se je na oder v okviru koncerta Evropskega jazz orkestra povzpela Nina Strnad, ena najbolj suverenih vokalistk resne glasbe pri nas. Njena izobraževalna pot se je pričela na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani, pod mentorstvom Nade Žgur. Slednji gre pripisati tudi zasluge za Ninino jazzovsko ozadje. Po maturi in diplomi iz ekonomije je svoje glasbene veščine izpopolnjevala na New School for Jazz and Contemporary Music v New Yorku ter končala študij glasbene pedagogike na Konservatoriju za glasbo v Celovcu.

Nastopi

6. 4.    Idrija
Revija pihalnih orkestrov in Big Bandov Severne Primorske, JSKD

29. 4. Tolmin
1. International Jazz Day Preparty, Kovačija

1. 6.    Tolmin
Koncert orkestrov Glasbene šole Tolmin

4. 7. Marezige
Marezijazz, mednarodni festival big bandov

19. 10. Tolmin
prevzem novega vozila gasilcev

14. 11. Tolmin
10-letnica MinKa

16. 11. Deskle
Revija pihalnih orkestrov in Big Bandov Severne Primorske, JSKD

6. 12. Kobarid
Miklavžev koncert feat. z Nino Strnad

2013
Jazz Punt Big Band
Fotografija Budimpešta, Mednarodno tekmovanje big bandov

Dejavnosti v letu

26. in 27. oktobra so bile s pomočjo JSKD v Tolminu izvedene dvodnevne intenzivne vaje pod vodstvom gostujočega dirigenta Klemna Kotarja, profesorja saksofona na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana, basista, aranžerja in skladatelja. Gostujoči dirigent je dal dodatne nasvete glede načina izvajanja skladb in tehničnih detajlov, ki vodijo k napredku big banda kot celote. Intenzivne vaje so potekale v Orehku, služile pa so kot priprava na tekmovanje v Budimpešti in na tradicionalni Miklavžev koncert.

JPBB se je med 8. in 10. novembrom udeležil 13. mednarodnega tekmovanja big bandov “Budapesti Big Band Találkozó és Fesztivál” v Budimpešti. Pri tem velja poudariti, da v Sloveniji tako tekmovanje ne obstaja (so le revije big bandov), tako da je bila to šele prva udeležba članov JPBB na kakem tekmovanju. Kot edini slovenski predstavnik je JPBB nastopil v najvišji “A” kategoriji, kjer se je v družbi petih madžarskih, dveh čeških in enega slovaškega big banda odlično odrezal. Tričlanska strokovna komisija, ki ji je predsedoval Tamás István Berki, priznan madžarski skladatelj, jazzovski glasbenik in profesor jazz petja na Glasbeni akademiji Ferenca Liszta, je nastop tolminskih glasbenikov v budimpeškem kulturnem domu nagradila z zlato plaketo in priznanjem za najvišje število osvojenih točk. Člani komisije so v obrazložitvi še posebej izpostavili izviren repertoar, odlično izvedbo skladb ter energijo, ki krasi tolminski jazz sestav. V Budimpešto je potovalo 22 članov JPBB in 5 simpatizerjev.

Nastopi

15. 2. Tolmin
razglasitev puntarskega leta

7. 4. Idrija
Revija pihalnih orkestrov in big bandov severne Primorske

2. 6. Tolmin
koncert orkestrov Glasbene šole Tolmin

6. 7. Marezige
Marezijazz, mednarodni festival big bandov

17. 7. Tolmin
koncert za Hidria AET

5. 10. Kobarid
Jestival

27. 10. Cerkno
javna vaja s saksofonistom Klemnom Kotarjem

9. 11. Budimpešta, Madžarska
mednarodno tekmovanje Big Band Találkozó és Fesztivál

7. 12. Tolmin
Miklavžev koncert z gostom Janezom Bončino – Benčem

2012 in prej
Jazz Punt Big Band
Fotografija Jazz Punt Big Band

Dejavnosti v letu

Ob koncu leta 2005 se je v nekaterih članih Pihalnega
orkestra Tolmin vzbudila želja po glasbenem izražanju na
nekoliko drugačen način. Na pobudo Mihe Veharja je bil
kmalu za tem ustanovljen Jazz punt big band (JPBB), ki je
združil mlade glasbenike z afiniteto do jazz glasbe,
umetniško vodenje pa je prevzel nadarjeni pozavnist
Matija Mlakar. Ime JPBB so si izbrali zaradi dveh razlogov.
Prvi je ljubezen do jazz glasbe, z drugim pa so želeli člani
pokazati pripadnost svojemu kraju, ki je znan po velikem
tolminskem kmečkem uporu iz leta 1713. Pri nastanku in
delovanju JPBB sta veliko podpore nudila tudi Pihalni
orkester Tolmin in Glasbena šola Tolmin. Poleg številnih
koncertov v domačem okolju se lahko pohvalijo tudi z
gostovanji v tujini. Leta 2006 so nastopili v Calelli v
Španiji, 2007 v Solunu v Grčiji, 2010 v Franciji
(Strassbourg) in Nemčiji (Essen), leta 2012 ponovno v
Calelli v Španiji. Redno sodelujejo tudi z uveljavljenimi
pevci in pevkami. Ob spremljavi big banda so tako zapeli:
Anika Horvat, Nuša Derenda, Oto Pestner, Darja Švajger,
Kristina Oberžan, Magnifico, Rok Ferengja, Nuška Drašček
… V letu 2010 so v svoje vrste povabili mlado pevko Tanjo
Srednik, dijakinjo Konservatorija za glasbo in balet v
Ljubljani, ki je od takrat stalna članica JPBB. JPBB šteje
dvajset članov, ki poleg zimzelenih jazz standardov v svoj
repertoar radi vključujejo tudi moderne blues, funk, pop in
latino ritme ter glasbo iz muzikalov.
Poleg nastopov je JPBB v 2012 izvajal tudi redne vaje po
2 uri tedensko in organiziral intenzivne vaje s priznanim
aranžerjem, dirigentom in instrumentalistom Izidorjem
Leitingerjem.

Nastopi

3. 2. Bovec
koncert Na Broadway! za KTŠ

14. 5. Ljubljana
Kulturni otoček, Majske igre

1. 6. Tolmin
Koncert orkestrov Glasbene šole Tolmin
10. 6. Tolmin
Sožitje zvokov Soče in Nadiže (sodelovanje s triom Bokiba)

30. 6. Marezige
Marezijazz, mednarodni festival big bandov

7. 9. Kobarid
Festival soške postrvi

21. 9. Čiginj
20-letnica podjetja Tera d. o. o.

23. 9. Tolmin
predstavitveni koncert pred gostovanjem v Calelli

4. 10. Calella, Španija
Oktoberfest (na glavnem trgu v Calelli)

5. 10. Calella, Španija
Oktoberfest (na odru v prireditvenem šotoru)

1. 12. Tolmin
tradicionalni Miklavžev koncert Večer slovenske popevke