Trg m. Tita 8, 5220 Tolmin
T: 05 38 11 801 E: zkdtolmin@siol.net

VARNA HIŠA ZA MOŠKE, IDAS Neblo – Igralsko društvo amaterska skupina Neblo, 8. maj 2019, ob 20. uri

3. varna hiša - foto

PREDSTAVA BO ODIGRANA V OKVIRU CIKLA LJUBITELJSKIH GLEDALIŠČ NAŠ ODER, ki ga organizira ZVEZA KULTURNH DRUŠTEV TOLMIN

V času, ko tradicionalne vrednote izgubljajo svojo vrednost, globalizacija čedalje bolj prevzema vajeti v svoje roke. Kljub vsem tehnološkim pripomočkom, ki omogočajo trenutno komunikacijo, pa je človek vedno bolj osamljen otok v morju odnosov. Naključja včasih tako premešajo štrene, da pripeljejo posameznika do nadvse čudnih in presenetljivih odločitev.

Tako so se kar naenkrat v varno hišo prisiljeni zateči moški: direktor, ki ga preganjajo bivše delavke, fant, ki se skriva pred žensko mafijo, kmečki možakar, ki mu je največja nevarnost lastna žena in brezdomec, ki si želi le prenočišča in nekaj toplega za pod zob. Skupno jim je le to, da vsi nujno potrebujejo zatočišče, ki ga seveda upravljajo – ženske.

Sistem, ki naj bi jih zaščitil, ne deluje. Center za socialne zadeve in policija se ukvarjata bolj sama s seboj, direktorica varne hiše pa se obremenjuje predvsem z obiskom gospoda predsednika. Medtem razjarjene delavke odkrijejo, kje se skriva njihov bivši direktor in varni hiši grozi, da jo bodo razdejale.

Bodo prebivalci varne hiše znali stopiti skupaj in obrniti tok usode v svojo korist ter iz te zmešnjave celo ustvariti nekaj pozitivnega zase in njihove bližnje?