Trg m. Tita 8, 5220 Tolmin
T: 05 38 11 801 E: zkdtolmin@siol.net

Mešani pevski zbor Žaga

Splošno

Leto ustanovitve: 1996

Poštni naslov

Kontaktni podatki

2013 in prej
Mešani pevski zbor Žaga
Fotografija Revija pevskih zborov gornjega Posočja (foto: Foto Červ)

Dejavnosti v letu

Mešani pevski zbor Žaga sestavljajo člani in članice vseh starosti, poklicev in talentov iz celotne občine Bovec. Druži jih veselje do petja. Poleg tega jim sodelovanje v zboru pomeni tudi prijetno druženje. Večina članov v zboru prepeva že dobrih osemnajst let pod dirigentsko palico neumornega Rada Uršiča, prejemnika občinske nagrade za svoje umetniško ustvarjanje za leto 1999, ki marsikatero vižo za vse glasove zbora aranžira tudi sam.
Zbor že vrsto let sodeluje z občino Bovec, s sosednjimi občinami in z zamejstvom. Že dobro desetletje je nepogrešljiv košček tradicionalnega božičnega dogodka in Božičnega koncerta, ki se odvijata v Bovcu v času božiča.
Najbolj dragoceni spomini so nastali v dvanajstih zaporednih letih, ko so bili glavni organizatorji prireditve Dober večer sosed, ki se je odvijala na področju občine Bovec in je združevala zbore in društva iz sosednjih občin in iz zamejstva. Prireditev Dober večer sosed se je pogosto uvrstila v televizijski program lokalnih televizijskih postaj.
Člani zbora prav tako zelo radi sodelujejo na Reviji pevskih zborov zgornjega Posočja in Reviji Primorska poje. Še poseben čar imajo nastopi v dobrodelne namene, od katerih so nekateri postali že tradicionalni. Topli nasmehi in radodarni aplavzi odtehtajo trud članov zbora.
Od marca člani zbora ponovno vadijo enkrat do dvakrat tedensko v prostorih novozgrajene podružnične šole Žaga. Pred nastopi so vaje pogostejše in zato postanjejo tudi druženje. Večina pevcev sodeluje v zboru že od vsega začetka in ostaja zvesta edinemu mešnemu zboru na Bovškem.

Nastopi

6. 2. Bovec
Revija pevskih zborov zgornjega Posočja

9. 3. Tolmin
nastop za stanovalce doma za starejše

17. 3. Cerkno
Revija Primorska poje

24. 6. Bovec
prireditev Pod lipo

25. 4. Bovec
prireditev ob 70-letnici bitke na Golobarju

9. 6. Polhov Gradec
srečanje zborov Na gori

14. 6. Žaga
proslava ob koncu šolskega leta

6. 7. Bovec
proslava ob občinskem prazniku

16. 7. Bovec
Umetniki za Karitas

1. 11. Srpenica
komemoracija ob 1. novembru

29.11. Bovec
dobrodelna prireditev Prisluhni ptici v duši

26. 12. Bovec
Božični dogodek

28. 12. Vipolže
božični koncert z Moškim pevskim zborom Srečko Kumar Vipolže